Gårdagens inlägg blev lite konstigt till följd av vissa tekniska problem som tog för lång tid för att lösa för att jag skulle ha tålamodet i behåll. Kan säga såhär att allt eftersom jag landar på de olika ställena så kommer fler bilder dyka upp ^_^.

IMG_0793-0.JPG

Idag har vi varit på Älvsborgs fästning. Vi hade sån otrolig tur med vädret hela dagen. Strålande solsken, så strålande att jag brände mig. Okej, att jag bränner mig är inget svårt. Inget solskydd och långa timmar i solen.

IMG_0795.JPG

När vi kom till älvsborg så fick vi en guidad tur med troligen världens bästa guider. Det var inte bara guidning utan även skådespeleri blandat med fakta om fästningen. Engelska, svenska och danska blandades hej vilt.

IMG_0794-0.JPG

Efter den guidade turen så åt vi lite lunch, i sällskap av en massa getingar. Ingen blev stucken som tur va (verkligen tur eftersom jag hade ingen utrustning med mig alls för getingstick).

IMG_0791.JPG

Medan vi väntade på båten så gick vi en runda på ön. Det var väldigt fin natur. Älskar havet! Förutom att jag blev så torr i ögonen av det salta havet. Saltet hamnar typ i luften. Mor säger att det är för att jag är trött.

IMG_0796.JPG

När vi skulle åka tillbaka med båten till Lilla Bommen passerade vi ostindiefararen Götheborg. Vilket imponerande skepp! Och det seglar samma rutt som den ostindiefarare med samma namn som sjönk i hamninloppet till Göteborg på 1700-talet.

IMG_0797.JPG

Till middag åt vi fiskgryta på Gothia Towers restaurang West Coast. Supergott! Om ni någonsin funderar på att äta fisk i Göteborg: gör det där och jag kan varmt rekommendera fiskgrytan ^_^


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 8th augusti 2014
Kategori: Göteborg och Norrköping 2014, My Life, Nöjen