20131012-222125.jpg

Efter fem timmars arbete idag så har jag sett A Clockwork Orange. Det är cirka tre år sedan jag såg den för första gången i engelskan. Är lärare tyckte det var en bra idé att se en klassiker som spelades in cirka 20 år före vi föddes. Det är en hyfsat bra film, men jag förstår inte slutet… Och kommer nog aldrig göra det. Hela filmen är lite underlig tycker jag, men vad vet, jag levde inte på 70-talet.


One Response to “En orange film >_<”

  1. Polli Says:

    Det behandlar ju ämnen som etik och moral kring den fria viljan, om man verkligen är en människa om man bara följer ett samhälles uppspikade regler, eller om man är en automatiserad variant av samhället. Om man väljer att göra rätt, inte för att man _vill_ göra rätt, utan för att samhället säger att man ska göra rätt – då är det en meningslös handling 🙂

Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 12th oktober 2013
Kategori: Uncategorized