I söndags så kom mina gudföräldrar (moster och morbror) upp till Göteborg för att umgås med mig hela dagen. Dem kom vid 12-tiden och då såg vi till att leva som riktiga turister. Vi gick först på John Scott’s Pub som ligger på Avenyn. Min morbror hade lite svårt att gå längre sträckor så vi fick stanna till lite här och var så att han kunde vila.

 

Sen så åkte vi Paddan. Det var nog en av dem grejer som jag missade att göra i Göteborg under dem 3 åren som jag bodde där. Så det var mitt önskemål på aktivitet. Turen var riktigt rolig, att se stan från ett helt annat perspektiv (från kanalen) var mycket spännande. Sen var guiden och han som körde båten unga och drog en massa dåliga skämt. Är ni i Göteborg: åk Paddan! Kostar bara 155 kronor för vuxna och 125 kr för studenter.

 

SDC13586

 

Vi åkte förbi Kungsparken (tror jag att de hette). Jag har aldrig varit i Kungsparken men däremot så har jag åkt förbi den en massa gånger med spårvagnen.

 

SDC13587

 

Göteborg har så fina byggnader, speciellt de äldre delarna av stan. Sen finns det delar av Göteborg där lägenheterna är så moderna att det knappt känns som Göteborg.

 

SDC13588

 

Paddan körde även förbi Trädgårdsföreningen. För 2,5 år sedan när jag nyligen hade flyttat till Göteborg så kom min moster och morbror upp tillsammans med en av mina yngre kusiner och så fikade vi i det lilla huset som ni ser på bilden ovan. Det var riktigt mysigt då också, men efter det har jag aldrig satt min fot i Trädgårdsföreningen.

 

SDC13593

 

Vi åkte ut vid Lilla Bommen och fick se Barken Viking. Tydligen är den högsta masten så hög att den inte kan segla ut på öppet vatten för att den högsta bron i Göteborg är fem meter lägre än den högsta masten på Barken Viking.

 

SDC13592

 

Vi fick även se Läppstiftet på riktigt nära håll vilket var riktigt kul ^_^


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 12th juni 2013
Kategori: Examen 2013