Idag har jag varit turist på riktigt i Göteborg. Jag har aldrig prövat på att vara turist i min hemstad så idag tog jag tillfället i akt när jag var ute med en vän.

 

Jag åkte bland annat Älvsnabben. Det är en båt som går på Göta älv mellan ett antal stopp, ungefär som en buss. Jag fick se dem Göteborg från helt andra vinklar, från vattnet.

 

SDC13571

 

Ett område upprörde mig riktigt mycket och det var Eriksberg på Hisingen. Området såg ut som något helt annat än Göteborg, massor med nybyggda lägenheter, toppmodernt osv. Det var som att man hade hamnat i en helt annan värld för det saknade storstadspulsen.

 

SDC13572

 

Jag fick se Göteborgsoperan från en helt annan vinkel.

 

SDC13569

 

Dessutom så åkte vi förbi ett stort skepp som såg gammalt ut. Först trodde jag att det var militären som hade övning i Göta älv men min vän berättade för mig att det var ett museum vilket fick mig att tänka på Battleship. I den filmen använder dem sig av ett gammalt slagskepp som är just ett museum för att bekämpa fienden.

 

SDC13570


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 6th juni 2013
Kategori: Examen 2013