Detta har hänt idag:

 

Jag var tvungen att stiga upp klockan 8 idag för att hinna följa med till Garagebagaren i Torna Hällestad. Far skulle hämta bröd och jag har alltid varit nyfiken på vad det är för något ställe. Det är verkligen ett garagebageri. Ett familjeföretag där bagariet är stationerat i familjens garage. Det var faktiskt riktigt intressant. När vi var där så kom helt plötsligt två små barn och köpte bröd av bagaren. Dem fick ett helt nygräddat bröd och något som var fruset som bagaren förvarade utomhus i en glassfrys.

 

Ni kan kika in deras hemsida här.

 

Bild från Sydsvenskan

 

På vägen hem från Torna Hällestad så träffade jag min lärare som jag hade när jag spelade flöjt. Det var riktigt längesedan jag träffade henne så det var en riktig överraskning att träffa henne på macken. Anledningen till att vi stannade till på macken från början var att far behövde tanka och tvätta bilen.

 

Efter det så åkte vi och hämtade farfar för att sedan åka iväg till Tolånga 17 och titta på kosläpp och käka hamburgare. Det fanns lite dold humor i det hela, titta på när korna släpps på grönbete och sen käka hamburgare gjorda på anguskött.

 

IMG_1452

 

Jag kände mig en riktig stadsbo där jag stod och väntade på att korna skulle släppas ut från släpen. Trots att jag bott i en liten håla större delen av mitt liv så kände jag mig ändå som en Göteborgsbo som aldrig hade sett en levande ko. >_<

 

IMG_1459

 

Både min far och jag trodde att den här lilla gården, som även är en gårdsbutik med kött av hög kvalité och resturang, bara hade några få djur men dem hade uppemot 40 djur inklusive kalvar. Ägarna till alltihopa har själv gården i sin ägo och föder själva upp nötkreatur till sin resturang och gårdsbutik. Ni kan läsa mer om dem på denna hemsidan.

 

IMG_1463

 

Det var så himla kul, ur ett släp så rusade en 10 kalvar ut och fortsatte att springa tills dem var bara en liten bit ifrån elstängslet men sen så såg dem stängslet och blev alldeles chockade och fick stanna tvärt med en min som sa ungefär “öh?”.

 

IMG_1466

 

Sen blev det ju hamburgare och korv med dricka. Jag tog så klart en hamburgare, det var nog den största anledningen till att jag åkte på kosläpp, för att smaka Tolånga 17’s hemmagjorda hamburgare.


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 18th maj 2013
Kategori: My Life