I lördags när jag var i Lund så passade jag på att in om Lundagård för att se om magnolian hade slagit ut. Det står flera enorma magnoliaträd utanför universitetsbyggnaden i Lund och dem senaste åren har jag missat när magnolian blommat. Det finns då inget vackrare än magnolia som står i full blom, eller ja, nästan full blom.

 

IMG_1446

 

Jag vet inte varför jag älskar magnolia så mycket. Min dröm är att få plantera en magnolia i min framtida trädgård om jag bosätter mig i radhus eller villa eller lägenhet med trädgård.

 

IMG_1447

 

Troligen är det dem rosa blommorna som tilltalar mig allra mest när det kommer till magnolia, och att det finns så få gröna blad. Det är liksom en stor buske med en massa rosa blommor ^_^

 

IMG_1448

 

Det var så vackert när jag rundade muren in till universitetsbyggnaden så att jag nästan tappade andan. Hade jag haft mer tid så hade jag nog slagit mig ner och bara njutit av dem vackra blommorna, men tyvärr så hade jag lite att uträtta innan jag skulle på bion.

 

IMG_1441

 

Sen finns det även en fontän i Lundagård som alltid är vackert omringad av tulpaner. Det är något av dem bästa vårtecknen när man bor i villa, tulpaner och krokusar förstås ^_^


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 13th maj 2013
Kategori: My Life