Hur kan jag helt och hållet glömma saker och ting? Okej, ibland har jag minne som en guldfisk.

 

Har helt och hållet glömt att visa er det bröd som jag riktigt har fastnat för att baka, förutom kanelbullar då >_<. Det kallas för mannagrynsbröd för att fördegen görs på mannagryn. Dessutom så innehåller det en mindre mängd surdeg och det är nog ett av dem få surdegsbröden som jag har gjort som faktiskt lyckats.

 

Jag har bakat detta brödet två gånger och båda gångerna har det blivit lyckat. Anledning till att jag bara visar er ett halvt bröd är för att jag tog bara ett halvt med mig hem från Skåne när jag åker till Göteborg i måndags.

 

IMG_1275


2 Responses to “Mannagrynsbröd”

  1. Karin Says:

    Har du receptet kvar? Jag har så mycket mannagryn som jag vill testa att använda i brödbaket.

  2. Emma Says:

    Hej Karin!

    Ja, jag har receptet kvar. Dock i en kokbok. Kan bifoga en länk i ett inlägg om du önskar det. Pga copyright så publicerar jag det inte på bloggen.

Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 1st mars 2013
Kategori: Matlagning