Var ska man börja egentligen? Året berstår av 365 dagar, 12 månader, 52 veckor, inte konstigt att det är svårt att plocka ut specifika händelser som känns relevanta för min resa genom 2012.

 

Jag kan ju börja med att säga att jag var ganska övertygad om att världen skulle gå under 21 december 2012. Efter att ha sett filmen 2012 och storbölat när jag lämnat biosalongen så var jag fast. Men när det började närma sig så blev jag mer och mer lugn. Ingenting hände.

 

I slutet på maj fick jag mit allra första VG på universitetsnivå i galenisk farmaci. Hur det gick till vet jag än idag inte. Och hur jag fick det där sista poängen till att nå VG vet jag i heller inte riktigt hur jag lyckades fjäska till mig.

 

 

Under året har jag blivit mer och mer fäst vid en av mina största hobbies, att baka. Sedan jag fick min älskade Kenwood i 20-årspresent så har jag bakat både det ena och det andra. Jag älskar verkligen att baka bröd och det kommer jag forsätta med ett bra tag. Speciellt nu också när jag fått två fina bakböcker och just bröd i julklapp ^_^

 

 

Under årets gång har jag fått ett par besattheter: True Blood och Body Shop.

 

True Blood-besattheten kom efter att ha läst böckerna. Bara efter första boken var jag fast besluten att jag skulle fortsätta tills det tar slut. Nästa år kommer slutet, den 13:e boken och förhoppningarna är skyhöga. Sen så såg jag hela femte säsongen i somras också mellan varven jag jobbade.

 

 

Body Shop-besattheten kom… det vet jag inte riktigt faktiskt. Följde troligen med Sara in på Body Shop av en händelse och sen var jag fast. Sen dess har jag knappt kunnat vara utan deras body butter. Deras produkter luktar så oerhört gott att man knappt kan vara utan dem. Soffa, stolar, jag allt som är klätt med tyg luktar så otroligt gott.

 

 

Jag hade faktiskt en besatthet till som jag utvecklat under ganska kort tid också. Ni som har följt mig ett tag har märkts att jag målar mina naglar ganska så ofta. Och de flesta lack jag köpt på senaste tiden är faktiskt nästan enbart China Glaze. Dem är dyra men så mycket bättre än många andra billiga lack.

 

IMG_1171

 

 

Sen lyckades jag ju faktiskt skaffa mig ett sommarjobb i år. Så under 2 månader jobbade jag som apoteksassistent för Apoteket i min hemstad. Jag var riktigt stolt när jag berättade att jag hade fått jobb och när dem två månader som jag jobbade hade passerat så ville jag egentligen stanna kvar. Som tur så ska jag ha min praktik på samma apotek så jag kommer få komma dit igen.

 

 

Sen kom jag tillbaka till Göteborg efter sommaren och upptäckte att det hade öppnat ett Starbucks på centralstationen i Göteborg så jag gick dit där med supersöta Annie och hade korsettfika. Vi fick kommentarer från personalen att vi var väldigt fint klädda. Jag brukar blanda upp min korsettoutfit med lite söta detaljer och lite mer modernt.

 

 

 

Efter sommaren så lovade jag mig själv att jag skulle roa mig mer, inte bara bio utan andra saker också såsom utekvällar, teater, konserter osv. Och det har jag verkligen gjort. Jag har aldrig umgåtts så mycket med mina vänner som jag har gjort den terminen som gått. Det har blivit en musikal, Chess på svenska, opera (Turandot), utekvällar som slutat tidig morgon. Sen så har jag självklart gått på massor av filmer på bio, både med vänner och själv.

 

Sen skedde en stor sak i oktober. Min blogg fick en helt egen domän. Jag blev äntligen självständig! Okej, kanske inte helt men jag fick helt klart mer utrymme. Det som ni ser just nu är vad jag byggt upp under 3 månaders tid. Det är en lång bit kvar innan jag är helt nöjd men jag har kommit en bra bit på vägen.

 

Så avslutningvis så vill jag önska er ett gott nytt år och hoppas att 2013 ger lika många spännande händelser som 2012 fast utan tanke i bakhuvudet att världen ska gå under >_<

 


2 Responses to “Årsresumé 2012”

  1. linda Says:

    du pluggar ju smarta saker……hur kan du tro att världen ska gå under om du är så smart? tror du på spöken också hahahhahahhahahahaaa

  2. Emma Says:

    Jag studerar inom medicinområdet vilket tillhör det naturvetenskapliga området. Har även pluggat miljökunskap och miljöpolitik på gymnasiet och var väldigt insatt inom miljö ett tag. Numera har jag väldigt dålig koll på vad som händer inom miljöpolitiken. En del av mig sa att det var möjligt att världen kunde gå under och en del sa att det är helt omöjligt. Även om jag är naturvetare i grunden och vet att jorden går under när solen slocknar så trodde en del av mig på Maya-kalendern.
    Jag tror inte på spöken än så länge. Har hört äldre som säger att deras mamma vakar över dem från andra sidan eller något sånt men jag säger bara att det är skitsnack.

Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 31st december 2012
Kategori: My Life