Ikväll blev det en riktig fest… när det gäller middagen. Jag och Yuxuan åkte till Linnéplatsen och åt dumplings på en kinaresturang. Dumplings är jättegott och kan verkligen varmt rekommendera resturangen. Den heter Sushi Garden och är uppdelad i två resturangen, en som serverar sushi och den andra dumplings. Vi valde två små menyer med 10 dumplings i varje, hot’n’sour-soppa och sallad.

 

 

Soppan bestod av tofu och svamp med buljong. Riktigt god men efter ett par skedar så blev det för mycket så jag sköt över skålen till Yuxuan. Han är som en soptunna, han äter ALLT!

 

 

Sen kom salladen in. Den bestod till huvuddelen av morötter med någon form av salladsblad och en broccolibukett och en halv rädisa på toppen. Alla grönsakerna var marinerade i sesamolja och ljus sojasås med sesamfrön strödda ovanpå. Det är riktigt gott och jag har smakat andra grönsaker med samma marinad.

 

 

Sen kom dumplings in på bordet. Ångande heta! Vi hade beställt totalt 20 dumplings, 5 med nötkött, 5 med fläskkött, 5 med kyckling och 5 vegetariska. Jag valde att doppa dumplingsen i soja med lite torkad chili i olja. Det blev riktigt gott. Dumplings är inte speciellt mycket kryddade så därför kan man doppa dem i nästan vad som helst. Vanligtvis brukar vi doppa dem i balsamvinäger men det fanns inte Sushi Garden.


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 10th december 2012
Kategori: Matlagning