Jaha! Då har man varit på sitt livs första operabesök. En kursare fick den briljanta idén att gå och se opera och eftersom Göteborgsoperan har studentpriser på översta balkongen så kan man knappt stå emot. Det verkade som att vi valde en ganska lätt opera att förstå enligt en av mina lite äldre, mer erfarna vänner.

 

Bildkälla

 

Jag kan verkligen rekommendera att gå och se Turandot av Puccini på Göteborgsoperan. Vet inte riktigt vad biljetterna kostar om man ska sitta på golvet eller på någon av de lägre balkongerna.

 

För att snabbt berätta storyn bakom denna operan. Turandot är en prinsessa i Kina som ska giftas bort och för att få lov att gifta sig med henne måste man vara av kunglig börd och svara rätt på hennes tre gåtor annars blir man avrättad. En man utmanar ödet för att han är så förälskad i Turandot att han försöker men blir gång på gång varnad av folket att inte ens försöka för att han definitivt kommer förlora sitt liv.


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 29th november 2012
Kategori: Nöjen