Strax innan jag åkte på semester till Göteborg och Norrköping så var jag och såg Förr eller senare exploderar jag med en vän.

 

Till att börja med vill jag diskutera filmtiteln. Orginaltiteln på engelska är The fault in our stars har dem på något vis vridit till Förr eller senare exploderar jag. Det är nästan lika tarvlig översättning som Twilight vilket jag inte minns den svenska ”översättningen” på för att den var så dålig.

 

 

Minns ni tjejen som spelade huvudrollen i Divergent, Shailene Woodley? Samma tjej spelar huvudrollen som Hazel i Förr eller senare exploderar jag. Minns ni killen som spelade huvudrollens bror i Divergent, Ansel Elgort? Samma kille spelar Gus i denna filmen.

 

Hazel diagnosticerades som ung med långt gången cancer i sköldkörteln som sedan sprider sig till lungorna och vilket för att hennes lungor inte kan ta upp syre som de ska och i värsta fall fylls med vätska. Detta gör att hon måste hela tiden ha en syrgastub som sin ständiga följeslagare.

 

 

Gus fick cancer som ung vilket gjorde att de fick amputera hans ena ben för att bli frisk och bär protes. Båda dessa ungdomar möts under en stödgrupp för unga med cancer, antingen som blivit friska eller som är döende i cancer. Hazel’s cancer är obotlig och i slutskedet medan Gus är botad.

 

Filmen fortsätter som en vanligt chic-flick-film. Dessa två unga människor faller för varandra. Hazel anser att Gus är smått galen eftersom hon har obotlig cancer. Tillsammans så reser de till Amsterdam efter många om och men. Hazels cancer höll först på att stoppa dem men tillsammans åker Hazel och Gus till Amsterdam med Hazels föräldrar. Efter att de kommer tillbaka från Amsterdam så visar det sig att Gus cancer har kommit tillbaka och är denna gången obotlig eftersom den har spritt sig… bokstavligen överallt. Resten får ni reda på genom att se filmen.

 

Det blev en väldigt lång inledning angående handlingen. Som ni kanske redan förstått så är detta ett romantiskt drama. Alltså är det bra att gå och se denna filmen med en väninna, syster eller pojkvän eller dylikt. Storylinen är otroligt bra skriven. Även om det kändes som en typisk tjejfilm med två unga människor som blir tillsammans och sedan gör slut (inte riktigt i denna filmen) och sen blir tillsammans igen och de lever lyckliga i alla sina dagar.

 

 

Känner att denna recensionen börjar bli riktigt lång så jag avslutar det såhär: gå och se denna filmen, med rätt sällskap. Står du och väljer mellan Förr eller senare exploderar jag och Sex Tape så för helskotta: välj förr eller senare exploderar jag. Har varit och sett Sex Tape men jag tycker den inte är värd att gå och se.


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 24th augusti 2014
Kategori: Nöjen