Det har blivit lite av en tradition, två söndagar av 4 möjliga, att baka på söndagar. Det är den enda dagen som jag inte har något att göra och dessutom så är det inte lika lätt att åka och shoppa på en lördag så då passar det att baka.

 

Idag blev det ett rågsurdegsbröd och ett chokladsurdegsbröd. Det var faktiskt premiär för rågsurdeg och det blev nog riktigt bra. Resultatet återstår och se när jag väl får smaka bröden. Chokladbrödet var kul att göra för det luktade verkligen som mörk choklad trots att det var så lite kakao i det.

 

IMG_1410

 

IMG_1409

 

Om man inte har tid att mata surdeg i fem dagar så finns det självklart både i kyldisken och torr surdeg att köpa, både vete- och rågsurdeg.

 

Katten ville mysa, eller busa, så jag satte mig att titta på TV i sovrummet men helt plötsligt så somnade den lille busen.

 

Ena sekunder såg det ut såhär:

 

IMG_1412

 

Och nästa såhär:

 

IMG_1413


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 28th april 2013
Kategori: Matlagning, My Life