Idag när det varit långfredag så har jag fördrivit tiden med en enda grej som verkligen ligger mig varmt kring hjärtat: bakning. Jag är tillbaka i mitt esse! Idag har jag fått möjligtheten att baka eftersom det är röd dag och jag slipper vara på praktiken. Det blev två bröd med lite annorlunda innehåll. Ett med fikon, valnötter och stjärnanis (till vänster på bilden) och det andra med rödbetor (till höger på bilden). Det var riktigt kul att pröva att baka med rödbetor. Degen hade en jättefin skär färg precis som en liten griskulting ^_^

 

Brödet till vänster har jag provat att baka innan men då blev det misslyckat på grund av surdegen som var inaktiv och funkade inte som den skulle så hela brödet blev döbakat.

 

IMG_1352


Lämna en kommentar

Postat av Emma
Datum: 29th mars 2013
Kategori: Matlagning, Praktiken 2013